OKULUMUZDA MİLLİ KÜLTÜR ÖĞELERİ SERGİSİ AÇILDI

Okulumuz 4/D sınıfı  Sosyal bilgiler dersinde  Geçmişimi Öğreniyorum Ünitesi Milli Kültür Ögelerimiz Sergisi yapıldı.

4/D Sınıf öğretmenimiz Gül Durmaz, öğrenci ve velilerimize bu güzel sergiyle bizleri buluşturdukları için teşekkür ederiz.

17.10.2022 407

4/D sınıfı öğretmenimiz Gül Durmaz sergi ile ilgili şunları söyledi: Geçmişte anneannelerimiz, babaannelerimiz ve dedelerimizin kullandığı eşyaları sergiledik,tanıdık ve tanıttık...Anne babalarımızın çocukluklarinda kullandıkları eşyalar ,oyuncaklar, radyolar,bakır tencere, tahta kaşıklar,örgü patikler, çoraplar,seccadeler,gaz lambaları, el dokumasi kilimler öğrencilerimize tanıtıldı...Fabrikalardan  önce herşeyin  elde yapıldığı  ve el emeği göz nuru örgüler, patikler, çoraplar  öğrencilerin çok ilgisini çekti...Sorular sordular ve eşyalara dokunarak meraklarinı giderdiler...En çok annelerimizin oyuncakları  Bez Bebek ilgilerini çekti...Sergimizde  okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle beraber gezdiler bilgi aldılar...Öğretmenlerimiz derslerinde de bu eski eşyalarla ilgili konuştular...Öğrenciler için konuyu görerek ve sorular sorarak çok etkili bir şekilde öğrendiler..Öğretmenlerimiz çocukluklarina döndü mutlu oldular , öğrencilerine çocukluklarinı anlattılar...Karşılıklı  konuşmalar ile konumuz tamamen amacına uygun olarak öğrenildi...Emeği geçen Veli, öğrenci  ve öğretmenlerimize Teşekkür  ederek sergimizi bitirdik...Sınıf olarak yaparak yaşayarak öğrenmeyi çok seviyoruz...Başka etkinliklerde buluşmak dileğiyle...

17-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-2022

Adres:
YEŞİL MAH. ÜZÜMLÜ GEÇİDİ SK. MEHMET AKIF ERSOY IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 2 KOCASİNAN / KAYSERİ